___14 січня заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, заступник головного державного санітарного лікаря Чернівецької області Вячеслав Чернявський та завідувач вірусологічної лабораторії відділу дослідження біологічних факторів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Оксана Кіріяк прийняли участь  у семінар-нараді з питань епідеміології, клініки, диференціальної діагностики, лікування і профілактики грипу та інших ГРВЗ. Захід відбувся на базі кафедри інфекційних хвороб та епідеміології БДМУ. В роботі семінару взяли участь лікарі-інфекціоністи та анестезіологи лікувально-профілактичних закладів.
___Вячеслав Чернявський проінформував присутніх щодо стану епідемічної ситуації з гострих респіраторних вірусних  захворювань в Чернівецькій області а також акцентував увагу на заходах профілактики ГРВЗ, зокрема грипу.
___Оксана Кіріяк довела до присутніх методи відбору, вимоги до пакування, зберігання та  транспортування зразків матеріалу від хворих на грип та інші ГРВЗ до вірусологічної  лабораторії Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» для вірусологічних досліджень з метою ідентифікації збудників грипоподібних захворювань.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ